Minneapolis

team results

Due to the new light rail construction through Washington Avenue on the East Bank, the University of Minnesota needed to relocate their Nuclear Magnetic Resonance (NMR) magnets, which were located only a few feet away from the planned light rail route, into the structurally condemned parking garage under the Mayo Building. The project not only includes new laboratory and office space, but also  a redesign of the surface parking and delivery space for the adjacent hospital into a public green space, chemical laboratory spaces, exterior repairs/restoration, new HVAC system, and fire/life safety system.

- Cost effective reuse of existing University asset.
- Extensive renovation completed on time, within budget, built to Minnesota B3 sustainable guidelines.
- State-of-the-art lab safe from vibration and electromagnetic interference due to LRT construction.

GET IN TOUCH

Blair McNeil Construction Executive Email | 763.287.5350